Blog

OUP konferencija

by

Prošlog vikenda održala se 10. konferencija za nastavnike engleskog jezika u organizaciji Oxford University Press-a i Algoritma. Te su predbožićne konferencije već tradicionalna prilika za druženje, razmjenu iskustava i slušanje zanimljivih prezentera, uglavnom gostiju iz inozemstva i priznatih stručnjaka u području nastave engleskog jezika. Naravno, većina se teachera veseli i tradicionalnom OUP-jevom rokovniku;)

Ove godine imali smo priliku slušati iznimno zanimljivog i uglednog gosta, profesora Davida Crystala. Za one kojima to ime nije poznato, ovaj je svjetski poznati velški lingvist autor više od 100 knjiga i bezbroj članaka o brojnim jezičnim temama. Njegove knjige namijenjene široj publici duhovite su, pristupačne, i promiču razumijevanje i toleranciju među ljudima, govornicima različitih jezika.

Kao prezenter, prof. Crystal oduševio nas je i nasmijao svojim nastupom. Također smo iskoristili priliku uloviti ga nakon prezentacije i zamoliti da nam napiše posvetu u jednoj od svojih knjiga. Možemo samo preporučiti njegovu web stranicu www.davidcrystal.com na kojoj možete proučiti blog i veliki broj članaka. Za početak, ako vas zanima hoće li SMS i IM rezultirati nepismenim generacijama, preporučamo Txtng: FrNd or foe?

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment