Blog

Pobjednica nagradne igre

by

Imamo pobjednicu! Prebrojali smo pristigle prijevode i najuspješnija je bila Ecija Blašković!!! Čestitamo i pozivamo Eciju da nam se javi sljedeći tjedan.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, a čitajući vaše komentare odlučili smo nagraditi još i Sanelu Grgić. Sanela dobiva 20% popusta na tečaj stranog jezika jer nam se svidio njezin iskren komentar – također je pozivamo da nam se javi.

Evo i kratkog odgovora na komentare koje ste ostavili na našem zidu: apsolutno se slažemo da Google Translator nije uvijek pouzdan. Dapače, naša preporuka će uvijek biti kvalitetan dvojezični – ili još bolje jednojezični – rječnik. Ali, s jednostavnijom rečeničnom sintaksom može se nositi, barem utoliko što će prijevod zadržati osnovni smisao.

To je ujedno i razlog zbog kojeg nismo mogli uvažiti prijevode u kojima je ime škole ‘hobotnica’. Ime tvrtke ili ustanove nije uobičajeno prevoditi na strani jezik. Još jedan dobronamjerni savjet odnosi se na prijevode na engleski – ispred imena tvrtke nema člana ‘the’.

Zahvaljujemo svima koji su imali savjet kako drukčije organizirati nagradnu igru – bit će ih još:) Pratite naš rad i dalje i obratite nam se s povjerenjem ukoliko želite učiti strane jezike.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment