Blog

Trenuci opuštanja

by

Jedan od najboljih načina učenja stranog jezika je čitanje. Jednom kad uronite u svijet likova iz priče ne razmišljate o gramatici, ne provjeravate značenje svake nepoznate riječi. Jednostavno uživate u priči. No osim ako ste na stupnju B2 ili više, čitanje knjiga na stranom jeziku često je više izvor frustracije nego užitak. Previše je nepoznatih riječi i nakon nekoliko stranica čovjek odustane. Pa ne može se stalno gledati u rječnik!

Slažemo se i zato vam savjetujemo da probate čitati graded readers, knjige prilagođene učenicima stranog jezika. Ne, to nije “švercanje”. Takve knjige predstavljaju manje opterećenje u smislu novog vokabulara i gramatičkih struktura, te omogućuju čitatelju da zadrži motivaciju i da se usredotoči na priču, što je i glavni cilj čitanja u trenucima opuštanja.

“Englezi” imaju najveći izbor na raspolaganju, dostupan u većim knjižarama poput Algoritma, no moguće je naći i readere za druge jezike. A ako ste polaznik Octopusa, readere, kao i klasične knjige (za one koji vole izazov ili su na višem stupnju) možete posuđivati i u našoj knjižnici.

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment