Blog

Zašto talijanski?

by

Ako ste ljubitelji lijepoga, u kojem god smislu, onda je Italija pravo odredište za vas! Umjetnost, moda, dizajn, prirodne ljepote, gastronomija, festivali, srdačni i veseli ljudi… sve je to Italija. No, ako se vaše znanje talijanskoga svodi na pizza, pasta, ciao, onda je pravi trenutak da se ‘bacite’ na učenje talijanskog jezika. Talijanski je lijep, lijepo zvuči, melodiozan je i lagano ulazi u uho! Ako se odlučite učiti talijanski jezik pridružit ćete se zajednici od 69 milijuna osoba kojima je materinski jezik i velikoj obitelji od 5 milijuna osoba koje ga govore kao strani jezik.

Učenje talijanskog jezika vrlo je zanimljivo i zabavno, uči se u opuštenoj atmosferi. U učionicu nastojimo prenijeti duh naroda i samog jezika, pa su stoga talijanske grupe uvijek vesele i prpošne. U takvoj atmosferi lakše se uči, sklapaju se prijateljstva i usvajaju nova znanja. Grupe su male što pogoduje stvaranju ‘talijanske klime’ jer se velika pažnja poklanja pravilnom izgovoru, ritmu, melodiji i dinamici jezika. Uz usvajanje gramatičkih i lingvističkih struktura, osobitu pažnju poklanjamo i civilizacijskim i kulturološkim aspektima talijanskog društva i jezika. Naučit ćete zašto je Talijanima čuvena gestikulacija sastavni i neizostavni dio govora, kako piju kavu, kada i što jedu, kako se zabavljaju, što je to La Dolce Vita i još mnogo toga.

Preporuča se nastaviti učenje i nakon nastavnog sata uz korištenje raznih materijala i medija poput glazbe (canzona italiana), časopisa, slikovnica, knjiga prilagođenih učenicima talijanskog jezika, a osobito se preporuča korištenje radija (slušanje) i interneta na kojem se mogu naći brojni sadržaji korisni za učenje jezika prilagođeni individualnim interesima.

Sretno i ci vediamo in classe!

 

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment