Blog

Novost za Engleze

by

Svi nastavnici poznaju osjećaj kada s učenicima moraju raditi po udžbenicima koji su…pa, recimo, ne sasvim idealni. Ili su namijenjeni drugom tržištu, ili su prelagani, ili imaju npr. jako duge tekstove čija je obrada mučenje i učenika i nastavnika, ili pak nedovoljno primjera iz gramatike. Nastavnicima – snalažljivima i praktičnima kakvi već jesu:) – u takvim slučajevima padaju napamet razne ideje; uvode dodatne materijale iz drugih izvora, te izrađuju vlastite.

Primjer toga su i Lucia Miškulin Saletović, Adrian Beljo i Vedrana Vojković Estatiev (teacherica i voditelj nastave u Octopusu). Troje predavača Akademskog engleskoga na Hrvatskim studijima u Zagrebu odlučili su vlastite materijale uobličiti u skriptu koja bi bila dostupna većem broju studenata, kao i ostalim nastavnicima. Početna ideja bila je zabilježiti što više korisnih dodatnih zadataka, izrađenih upravo za studente društvenih i humanističkih studija, kako ne bi stajali samo jednoj osobi u računalu, a na slici možete vidjeti kako je završila! Predstavljamo vam English Academic Vocabulary for Social Sciences and Humanities:)

Više detalja o sadržaju možete pročitati na poleđini kad kliknete na sliku. Autori preporučuju skriptu svima od razine B1 naviše, iako je većina zadataka zapravo prilagođena stupnjevima B2/C1 na engleskom jeziku. S obzirom da se radi o akademskom jeziku, zadaci će biti korisni studentima, nastavnom osoblju zaposlenom u visokom obrazovanju, te svima koji čitaju, pišu, prevode ili se bave znanstvenim tekstovima na engleskom u bilo kojem obliku.

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment