Blog

Jezične radionice 1 na 1

by

Znate da vam ne treba klasični tečaj stranog jezika? Predugo traje, baš vam nikako ne paše taj utorak i četvrtak u 19h koji škola nudi, ne želite vježbati gramatičke cjeline koje ste ionako odradili u osnovnoj školi? Za vas je jezična radionica u trajanju od 10 sati koju možete iskoristiti za ono što vam najviše treba – jer nema nikoga drugoga u grupi!

Octopus ulaz

Uvijek vam je to zvučalo kao instrukcije za kampanjce koji moraju naštrebati gradivo prije ispita? I to u osnovnoj školi?

Nije tako. Krenimo od pojma radionica koji podrazumijeva kratak i intenzivan edukacijski program namijenjen nevelikom broju ljudi i usmjeren na usvajanje i usavršavanje vještina u određenom području. Kod radionice naglasak je svakako na praktičnosti i interaktivnosti. Octopusove radionice u trajanju od 10 nastavnih sati upravo su to – praktične i interaktivne.

Rad na stranom jeziku individualno s nastavnikom omogućava polazniku radionice veći broj prednosti nad klasičnim tečajem u grupi. Najvažnije je da polaznik sam bira teme koje će se obrađivati, a koje će nastavnik uobličiti u edukativni materijal. Radionica se zasniva isključivo na gradivu koje polaznik mora primijeniti u stvarnim situacijama vezanim za svoj posao (ili druge potrebe) i koje će mu biti od praktične koristi. Nema, dakle, situacija do kojih zna doći u grupnoj nastavi – npr. ovaj tjedan morate pročitati dosta materijala na stranom jeziku i jako bi vam koristilo da možete komentirati sadržaj tog materijala s nastavnikom jer ćete imati sastanak s inozemnim poslovnim partnerima na tu temu. Nažalost, kako radite u prehrambenoj industriji, to ostalim polaznicima u grupi nije relevantno niti zanimljivo.

Druga velika prednost leži u tome da polaznici radionica 1 na 1 imaju priliku govoriti, tj. vježbati konverzaciju, daleko više nego polaznici u grupi. To proizlazi iz dva razloga. Prvi je činjenica da polaznik nema “konkurenciju” koju inače čine drugi članovi grupe. U grupnom radu uvijek netko dominira, čak i kod vrlo malih grupa, te su obično u prvom planu osobe kod kojih je razgovorljivost izražena. Ako niste takva osoba, uz sva nastojanja nastavnika da vas uključi u razgovor, veliki su izgledi da će vaša “minutaža” govora biti kraća. Drugi je razlog atmosfera tijekom rada 1 na 1. Polazniku je često puno lakše opustiti se i tečnije govoriti na stranom jeziku kada razgovara samo s jednom osobom.

Iskoristite radionicu za vaše potrebe. Redovna cijena je 1200 kn, no na uplate izvršene do 15.03.2013. nudimo vam 2 nastavna sata gratis ako se odlučite za jutarnje i prijepodnevne termine od 7 do 14h.

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment