Vanjski suradnici


Lea Bohte

Ekaterina Kapor

EKATERINA KAPOR

Profesor engleskog i ruskog jezika. Diplomirala na Moskovskom državnom pedagoškom sveučilištu 2003. godine. Također posjeduje certifikat profesora ruskog kao stranog jezika Državnoga instituta za ruski jezik A.S. Puškin u Moskvi.  Kao profesor engleskog i ruskog radila je u nekoliko škola stranih jezika, a s Octopusom surađuje od 2006. godine. Stalni je sudski tumač za ruski jezik.

 

 

 

 

 


Lea Bohte

Lea Bohte

LEA BOHTE

Počela je raditi u Octopusu 2006. godine, položila je TKT. Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je tri godine bila demonstratorica poslovnog engleskog jezika.
Bila je članica studentske udruge eSTUDENT gdje je sudjelovala u organizaciji brojnih projekata i ljetnih škola. Završila je XV. Gimnaziju kada je također položila TOEFL.
Uz engleski, tečno govori i njemački jezik, koji još uvijek uči.

 

 

 


Daria Fiamengo

Daria Fiamengo

DARIA FIAMENGO

Završila studij engleskog i talijanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2005. Radi u školama stranih jezika od 2003., a Octopusu se pridružila kao vanjski suradnik početkom 2008., gdje predaje opći i poslovni talijanski jezik.
Rođena u Hrvatskoj, sa šest godina je otišla živjeti u inozemstvo gdje je provela dvanaest godina u raznim zemljama: Švedskoj, Australiji, Španjolskoj i Italiji, te pohađala međunarodne engleske škole. Godine 2006. otvorila je vlastiti obrt za prevođenje i dosad radila na brojnim projektima kao što su INA SAP projekt, Getro SAP projekt i Privredni vjesnik. Trenutno surađuje s više klijenata. Velika su joj strast putovanja i planinarenje te je član HPD Kapela.

 

 

 


Ranka Grgić Posavec

Ranka Grgić Posavec

RANKA GRGIĆ POSAVEC

Ranka Grgić Posavec, diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te nekoliko godina radila kao psiholog u marketingu i istraživanju tržišta.
Živjela četiri godine u Ženevi u Švicarskoj, u svakodnevnom kontaktu sa izvornim govornicima engleskog i francuskog jezika, gdje je završila školovanje za nastavnike engleskog jezika za odrasle i stekla svjetski priznatu diplomu CELTA – University of Cambridge ESOL Teaching Award – Certificate in English Language Teaching to Adults – Bell Language School Geneva.
Tijekom boravka u Švicarskoj bila je aktivni član American International Women’s Club of Geneva, Switzerland gdje je volontirala kao urednica vijesti klupskog mjesečnika The Courier i pisala redovitu kolumnu za isti.
Posljednjih šest godina radi kao profesor poslovnog engleskog jezika i mentor u Octopusu. Posjeduje diplomu Foundation Award in Management Principles (City & Guilds – London). Uz engleski, govori francuski i talijanski jezik.

 

 


Terezija Šijaković Bošković

Terezija Šijaković Bošković

TEREZIJA ŠIJAKOVIĆ BOŠKOVIĆ

Završila je studij engleskog i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao profesor engleskog jezika radi od 2004. godine, a od studenog 2006. godine radi u školi stranih jezika Octopus.
Kao apsolvent surađuje s Bristish Councilom i dobiva stipendiju za Oxford King School, gdje u svibnju 2006. godine drži satove engleskog jezika za strance uz rad s mentorom.
Član je HUPE-a i redovito prisustvuje konferencijama za profesore.
2007. godine upisuje prvu godinu poslijediplomskog studija književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

 

 

 


Lučana Banek

Lučana Banek

LUČANA BANEK

Profesor engleskog jezika i književnosti i talijanskog jezika i književnosti, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1993. godine.

Srednju školu završila je u United World College of the Adriatic, Duino, u Italiji, za koji je stipendiju dobila nakon osvojenog drugog mjesta na republičkom natjecanju iz engleskog jezika. Nakon završenog UWC Adriatic dobila je International Baccalaureate. Za vrijeme i nakon studija radila je u više privatnih škola stranih jezika u Zagrebu, na različitim stupnjevima, na općim, poslovnim i specijaliziranim tečajevima engleskog jezika u brojnim hrvatskim poduzećima i institucijama i stekla bogato iskustvo u poduci odraslih. Ima i višegodišnje iskustvo kao mentor kolegama profesorima i studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Prisustvovala je brojnim stručnim skupovima i seminarima vezanim uz poduku poslovnog engleskog i talijanskog jezika u zemlji i inozemstvu, a pohađala je i studij švedskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Vlasnica je obrta “Luč” za poduku i prevođenje od svibnja 2008., a s Octopusom surađuje od 2000. Sudski je tumač za engleski i talijanski jezik.

 


Gloria Lindeman

Gloria Lindeman

GLORIA LINDEMAN

Apsolventica je španjolskog jezika i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U školama stranih jezika počela je raditi 2006. kao nastavnica engleskog za djecu predškolske dobi, a s Octopusom surađuje od 2010. kao nastavnica općeg tečaja španjolskog jezika. Radila je sa svim uzrastima počevši od predškolskog.
Osim što predaje španjolski jezik, bavi se i glazbom. Posljednjih godina osmislila je i/ili sudjelovala u nekoliko glazbenih projekata namijenjenih edukaciji djece osnovnoškolske dobi.